Inspiratiebijeenkomst GGD

Op 29 juni waren Annie Huijbregts en Anjes Verheggen, vrijwilligers van Dementievriendelijk Roermond, te gast op een inspiratiebijeenkomst van GGD Limburg-Noord. Deze bijeenkomst was bedoeld om beleidsambtenaren van de gemeenten uit Noord- en Midden-Limburg te inspireren – aan de hand van praktijkvoorbeelden – om aan de slag te gaan met de bevindingen van de gezondheidsmonitor.

We werden ontvangen door Kyra Plitscher en Angélique van de Kar, werkzaam bij de GGD, samen met vrijwilligers uit Horst, die betrokken zijn bij een project zelfredzaamheid, en vrijwilligers uit Weert die actief zijn in een project over armoede .

Wij hebben enthousiast verteld waar het project Dementievriendelijk Roermond voor staat, zoals we dit ook altijd doen in onze voorlichtingen en trainingen aan verschillende bedrijven en organisaties. Ook was men benieuwd naar onze motivatie voor deelname aan dit project.

Daarna heeft ieder van de vrijwilligers verteld waar je als vrijwilliger tegenaan kunt lopen en wat o.i. nodig is om als vrijwilliger goed te kunnen werken. Belangrijk is dat iedere vrijwilliger zijn eigen kwaliteiten kan inzetten. Ook is van belang dat er waardering is voor het werk dat je doet en dat je werkelijk het gevoel hebt dat er ondersteuning is vanuit de gemeente. Dat betekent dat het goed is als er korte lijnen zijn naar beleidsambtenaren en naar de wethouder.
We hebben verteld dat we daar in Roermond heel tevreden over zijn. We krijgen meer dan goede ondersteuning van de projectleider en ook de wethouder en beleidsambtenaar zijn zeer betrokken bij Dementievriendelijk Roermond.

Tijdens een informele lunch hebben we nog met ambtenaren uit verschillende gemeenten gesproken die zeer geïnteresseerd waren in het project Dementievriendelijk Roermond.