Samen wandelen in Zjwame

Het servicepunt Zjwame en de dorpsraad Swalmen organiseren in samenwerking met Dementievriendelijk Roermond een maandelijkse wandeling voor mensen met (beginnende) dementie die graag samen wandelen.

Bewegen is belangrijk. Mensen die voldoende bewegen, hebben minder kans om dementie te krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat ook mensen met dementie baat hebben bij beweging. Door beweging lijkt de ziekte trager te verlopen. Zo verbetert het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter.

Wanneer
Elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur
Vertrekpunt
Ergens in Swalmen
Voor wie
Voor mensen die graag naar buiten gaan en die dat liever in groepsverband doen en/of die begeleiding nodig hebben
Afstand
+ 5 kilometer
Aan-afmelden
Servicepunt Zjwame telefoon (0475) 769 151 of per e-mail servicepunt@dorpsraadswalmen.nl

Als u een keer, geheel vrijblijvend mee naar buiten wilt gaan meld u dan snel aan. Natuurlijk mag u uw partner of een vriend(in) meenemen, maar u bent alleen ook meer dan van harte welkom.

De wandelgroep wordt telkens begeleid door vier getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben een korte training gevolgd van Samen dementievriendelijk waarin ze uitleg hebben gekregen over dementie en vooral hoe er mee om te gaan.
Als u van wandelen houdt en u heeft een ochtend in de maand tijd, meld u dan aan als vrijwilliger. Een dementievriendelijk Roermond kan alleen maar met uw steun gerealiseerd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joke Geraedts, telefoon (0475) 504 687; e-mail: joke.gea@gmail.com