Onvergetelijk Limburgs Museum

Limburgs MuseumEen inspirerend en gezellig dagje uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Limburgs Museum. In oktober 2016 start het Limburgs Museum, in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven, met speciale rondleidingen voor deze doelgroep.

Over Onvergetelijk
Tijdens Onvergetelijk Limburgs Museum gaan mensen met dementie en hun dierbaren met elkaar in gesprek over de objecten in het museum. Kennis over de collectie is daarbij niet nodig; tijdens Onvergetelijk staat de persoonlijke beleving centraal. Door tijdens de rondleiding verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengen de deelnemers de objecten samen tot leven. De rondleider helpt hen op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers zich na afloop van de rondleiding gelukkiger voelen en weer het idee hebben mee te tellen. Hierdoor nemen het zelfvertrouwen en het gevoel van waardigheid toe. Het Limburgs Museum biedt met Onvergetelijk bovendien een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Dit alles draagt bij aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie is te vinden in de uitnodiging (pdf) voor een kennismaking met deze bijzondere rondleiding op 15 september of op de webpagina.