Voorlichtingsbijeenkomsten Taxi Schreurs

Op 22 juni waren Annie Huijbregts en Anjes Verheggen uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een scholingsbijeenkomst van chauffeurs van Schreurs Personenvervoer. Ze hebben voorlichting gegeven over Dementievriendelijk Roermond. Dit sloot mooi aan bij de nieuwe ontwikkeling van doelgroepenvervoer waar die avond verder op in gegaan zou worden.
IMG_3654Maandelijks zullen alle chauffeurs worden geïnformeerd. Zo zijn op 21 juli Marie-Jose Janssens en Lei Janssens bij Taxi Schreurs te gast geweest.

IMG_3655Taxichauffeurs vervoeren vaak mensen met een beperking, waaronder ook mensen met vergeetachtigheid of dementie. Geduld en een vriendelijke bejegening is voor hen vanzelfsprekend. Toch is het voor hen wel lastig dat ze slechts beperkte informatie van te voren krijgen over de mensen die ze vervoeren.

Uitgelegd is waarom het belangrijk is om mensen met vergeetachtigheid of dementie niet aan het begin van de straat te laten uitstappen, omdat ze hun eigen huis niet altijd herkennen. Daarom is het nodig om mensen te begeleiden naar de voordeur van hun huis.
En dat het onrust kan opleveren bij de demente persoon als de taxi niet op tijd is door beperkt tijdsbesef. Dit heeft dan weer stress tot gevolg bij de mantelzorger.
Ook kwam aan bod dat het soms moeilijk is voor iemand met dementie om in de taxi te stappen. Dit was herkenbaar voor de chauffeurs en wordt nu beter begrepen.

Het was zinvolle informatie om dementie te herkennen en ermee om te gaan.