Bewonersbijeenkomst afvalinzameling

Op woensdagmiddag 20 april 2016 vond een informatiebijeenkomst plaats voor bewoners van de aanleunwoningen rondom Roncalli (Brede Staete, Robijn Staete en Linde Staete) over het scheiden van afval en dan met name plastic. Deze bewoners, veelal van hogere leeftijd, hebben eerder aangegeven meer te willen weten over de afvalscheiding bij hun woning en wat er van hen verwacht wordt. Gemeente Roermond wil ouderen tegemoet komen en hen waar mogelijk helpen in een snel veranderende maatschappij.

Presentatie door Marina Keulen over afvalinzameling door Marina Keulen
Presentatie door Marina Keulen over afvalinzameling door Marina Keulen

Het afvoeren van afval is van alle tijden, maar tegenwoordig moeten we het goed scheiden. Er wordt gestreefd naar zo min mogelijk restafval. Het lijkt wel alsof alles alsmaar ingewikkelder wordt. Vroeger werd afval in een zak wekelijks op de stoep gezet en opgehaald. Nu maken de bewoners van deze aanleunwoningen gebruik van een ondergrondse container voor hun huishoudelijk restafval.
De bereidheid om afval te scheiden is aanwezig en er is uitgelegd waar welk afval naar toe moet. Nadat er vragen gesteld en beantwoord zijn, kregen alle aanwezigen nog een tasje met informatie en ‘plastic heroes’ zakken mee naar huis.

Daarna kregen bewoners de gelegenheid om kennis te maken met jeu de boules en loopvoetbal, met dank aan de buurtsportcoaches. Een van de bewoners wil een eigen jeu de boules club starten. Geprobeerd wordt om dit met andere wijkpartners voor elkaar te krijgen.


In 2015 is de campagne “Maak Roermond dementievriendelijk!”  gestart. Binnen deze campagne is onder andere aandacht voor wonen en verkeer. De afdeling Beheer Openbare Ruimte van de Gemeente Roermond wil zich mede door deze campagne actief inzetten, zodat het correct aanleveren van afval voor alle inwoners van Roermond mogelijk is.